zaterdag 3 maart 2012

recept: sashimi assorti (sashimi moriawase)

De Japanse keuken staat bekend om zijn visgerechten en sushi. In dit artikel leest u hoe u dé perfecte Japanse sashimi moriawase kunt maken, een soort vis-tafel met velerlei soorten vis.

Voor: 5 personen

Ingrediënten
  • 5 dunne plakjes verse tonijn, zalm, geep, snapper, wijting en makreel. 
  • 500 g zeeoor, uit de schelp gehaald, schoongemaakt en in plakjes gesneden 
  • 60 g brasem, in reepjes van 5 mm 
  • 1 lente-ui, fijngehakt 
  • 1/2 theelepel gehakte ingelegde gember. 
Voor de garnering
  • Schijfjes citroen en limoen 
  • Takjes dille, plakjes komkommer, zeewier etc. 
Het maken
  • Schik de plakjes vis op een grote serveerschaal. 
  • Doe de stukjes zeeoor in de schoongemaakte schelp. 
  • Meng de brasem, lente-ui en gember goed door elkaar. 
  • Schep het mengsel op de schaal. 
  • Garneer de schaal rijkelijk met citroen, limoen, dille, komkommer en zeewier. 
  • Serveer het gerecht met wasabi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten