zaterdag 3 maart 2012

Makreel bou sushi (sushi recept)

Zoals u waarschijnlijk wel weet, is sushi één van de meest bekende gerechten uit Japan. In dit artikel leest u hoe u dé perfecte saba bou sushi (makreel bou sushi) kunt maken. 

Voor: 6 stuks

Ingrediënten
  • 1 makreelfilet, zonder graten 
  • zout, rijstazijn 
  • 1 vel kelp, 5 X 10 cm 
  • 6 Japanse bergpeperblaadjes (sansho) 
  • 300 g gekookte en aangemaakte sushirijst.
Het maken
  • Leg de makreelfilet met het vel naar beneden in een ondiepe schaal. 
  • Strooi er rijkelijk zout overheen en laat dit 1 uur intrekken. 
  • Haal de makreel uit de schaal en schud het overtollige zout eraf. 
  • Leg de makreel in een lege, ondiepe schaal en giet er rijstazijn over. 
  • Laat dit 1 uur marineren. 
  • Haal de makreel er dan uit en dep hem droog met een stukje keukenpapier. 
  • Leg het vel kelp in een steelpan, giet er rijstazijn over en laat dit 5 minuten zachtjes koken. 
  • Haal het vel kelp eruit en laat het uitlekken. 
  • Leg het vel kelp op een bamboematje (makisu). 
  • Verdeel de bergpeperblaadjes in de lengte over het midden ervan. 
  • Leg daar de makreel bovenop, met de kant van het vel naar beneden op het vel kelp. 
  • Schep de rijst erover en druk deze met natte handen gelijkmatig aan. 
  • Zorg dat de laag rijst overal even dik is en dat de bovenkant plat is. 
  • Rol de sushi met het bamboematje voorzichtig rond, zodat de makreel een ronde bovenkant krijgt. 
  • Haal het bamboematje weg en zet de sushi op de rijstkant neer. 
  • Snijd de sushi met een natgemaakt scherp mes in 6 gelijke stukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten