Voor: 6 stuks
Ingrediënten
- 1 makreelfilet, zonder graten
- zout, rijstazijn
- 1 vel kelp, 5 X 10 cm
- 6 Japanse bergpeperblaadjes (sansho)
- 300 g gekookte en aangemaakte sushirijst.
- Leg de makreelfilet met het vel naar beneden in een ondiepe schaal.
- Strooi er rijkelijk zout overheen en laat dit 1 uur intrekken.
- Haal de makreel uit de schaal en schud het overtollige zout eraf.
- Leg de makreel in een lege, ondiepe schaal en giet er rijstazijn over.
- Laat dit 1 uur marineren.
- Haal de makreel er dan uit en dep hem droog met een stukje keukenpapier.
- Leg het vel kelp in een steelpan, giet er rijstazijn over en laat dit 5 minuten zachtjes koken.
- Haal het vel kelp eruit en laat het uitlekken.
- Leg het vel kelp op een bamboematje (makisu).
- Verdeel de bergpeperblaadjes in de lengte over het midden ervan.
- Leg daar de makreel bovenop, met de kant van het vel naar beneden op het vel kelp.
- Schep de rijst erover en druk deze met natte handen gelijkmatig aan.
- Zorg dat de laag rijst overal even dik is en dat de bovenkant plat is.
- Rol de sushi met het bamboematje voorzichtig rond, zodat de makreel een ronde bovenkant krijgt.
- Haal het bamboematje weg en zet de sushi op de rijstkant neer.
- Snijd de sushi met een natgemaakt scherp mes in 6 gelijke stukken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten